Dezvoltare durabila

tipareste trimite pe mail

 Dezvoltarea durabila

Detalii

Autor: ANPM Bucuresti,
Adăugat: 2010-08-16 09:25:05
Ultima actualizare: 2010-08-16 09:25:05

Taguri

„Dezvoltarea durabila este dezvoltarea care corespunde necesitatilor prezentului, fara a compromite posibilitatea generatiilor viitoare de a-si satisface propriile nevoi"                                                                                                     Raportul Brundtland, 1987
Termenul de dezvoltare durabila a inceput sa devina foarte cunoscut abia dupa Conferinta privind mediul si dezvoltarea, organizata de Natiunile Unite la Rio de Janeiro in vara lui 1992, cunoscuta sub numele de "Summit-ul Pamantului". Aceasta a avut ca rezultat elaborarea mai multor conventii referitoare la schimbarile de clima, diversitatea biologica si stoparea defrisarilor masive. Tot atunci a fost elaborata si Agenda 21 - planul de sustinere al dezvoltarii durabile.
Dezvoltarea durabila a devenit un obiectiv si al Uniunii Europene, incepand cu 1997, cand a fost inclus in Tratatul de la Maastricht, iar in 2001, la Summit-ul de la Goetheborg a fost adoptata Strategia de Dezvoltare Durabila a Uniunii Europene, careia i-a fost adaugata o dimensiune externa la Barcelona, in 2002.
  MISIUNEA APM Prahova
Promovarea si punerea in practica a principiilor dezvoltarii durabile prin participare la planificarea strategica de mediu la nivel judetean si monitorizarea indeplinirii masurilor stabilite.
 ATRIBUTII PRINCIPALE
monitorizeaza periodic proiectele din judet cuprinse in Planul National de Actiune pentru Protectia Mediului (PNAPM);
coordoneaza si monitorizeaza procesul de planificare de mediu la nivel judetean (PLAM) si monitorizeaza indeplinirea masurilor cuprinse in PRAM;
organizeaza si participa la actiuni de educatie ecologica si promovare a principiilor de dezvoltare durabila.
 


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.